Noodverlichtingsinstallaties


Noodverlichting

De overheid stelt strenge eisen met betrekking tot noodverlichting. Overal waar mensen bijeenkomen, moet de organisatie over een ontruimingsplan beschikken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wanneer dat voor komt, moeten mensen snel in veiligheid zijn.

 

Noodverlichting 3Noodverlichting is een vorm van verlichting die automatisch wordt ingeschakeld bij het uitvallen van alle elektriciteit. Hiertoe is de lamp voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als van een batterij of noodstroomvoeding die de lamp, indien nodig, van elektriciteit voorziet.

Noodverlichting 2

Door het installeren van noodverlichting kan worden voorkomen dat men in geval van stroomuitval de weg naar buiten niet meer kan vinden. Zeker in geval van brand met de bijkomende rookontwikkeling is het van groot belang dat de nooduitgangen kunnen worden gevonden. Vaak worden deze lampen dan ook gecombineerd met bewegwijzering, zoals pictogrammen die wijzen naar de nooduitgangen. De meeste moderne noodverlichting is voorzien van sterke LED-lampen.

Wij begeleiden de realisatie van uw noodverlichting van begin tot eind.